Skip to main content
First edition Lapland Wintertrail

BIKKELTRAIL BEYOND
THE POLAR CIRCLE

Samen met mijn kameraad Stephan, Land Rover liefhebber en outdoor man bij uitstek, hebben we een stoutmoedig plan opgevat om onder eigen regie een tocht naar Noord Lapland te ondernemen. Maar dan wel zonder andere deelnemers, midden in de winter en kamperend bij bittere koude in de wilde natuur.

Onze wintertrail is niet zonder gevaren, maar we zijn aan elkaar gewaagd en bedenken zelf zorgvuldig hoe we ons moeten voorbereiden om alles veilig en succesvol te laten verlopen – het was een klein half jaar van voorpret en sleutelavonden om de Land Rover in tip-top conditie te brengen.

Het is een onvergetelijk avontuur geworden – met de ontberingen blijken we prima overweg te kunnen – de natuur is onbeschrijfelijk en uitgestrekt – de stilte oorverdovend. Na een intensieve week zet ik mijn reisgenoot af op het vliegveld van Rovaniemi en pik ik daar mijn vrouw en kids op voor nog een fijne en actieve winterbeleving samen.

Nog weer een week later lever ik mijn gezin af op Rovaniemi Airport en doe ik de 3500km retour naar Nederland solo – moe, voldaan en zonder technische problemen zet ik de Land Rover thuis weer voor de deur. Wat een cool avontuur!